Over mij

Dit ben ik, Willemijn Vlot, op 19 oktober 1994 geboren in het gezellige Werkendam. 
Na het afronden van de middelbare school heb ik 8 jaar bij een leuk bedrijf in Gorinchem gewerkt, hier ben ik begonnen in de productie terwijl ik in de avonduren Marketing studeerde. Na het halen van mijn Marketing diploma kon ik bij hetzelfde bedrijf aan de slag als Marketingmanager, een paar jaar later kreeg ik de functie Bedrijfsleider. Al deze tijd deed ik de kapsels naast mijn fulltime kantoorbaan, dit ging goed totdat het in 2019 zo druk werd dat ik heb besloten om volledig voor mezelf te gaan beginnen. Super spannend maar ook geweldig leuk! 
 
Ik heb 1 zus, en ben inmiddels de super trotse tante van 2 kleine neefjes, Cas & Jur. De naam Hairdo by Mijntje komt ook door mijn neefje Cas, hij noemde me toen hij net leerde praten altijd Mijntje, dus toen het tijd was om een bedrijfsnaam te verzinnen leek het me leuk om dit erin te verwerken.
 
In 2014 ontdekte ik mijn passie voor het creëren van kapsels. Mijn zus en vriendinnen wilden altijd wel even model zitten als ik iets nieuws wilde uitproberen. De foto’s van de kapsels verspreiden zich al snel door Werkendam en dat zorgde ervoor dat ik steeds vaker gevraagd werd door mensen in mijn omgeving om hun haren op te steken voor bruiloften en feestjes. Door het kijken van Youtube tutorials leerde ik steeds meer over de verschillende opsteektechnieken en unieke vlechten. In 2018 heb ik een 2-daagse Bruidskapsel cursus gevolgd en ontzettend veel geleerd zoals slag leggen, 3D-technieken en handige tips & tricks voor de basis van elk kapsel.
Daarna heb ik samen met mijn vader achter ons huis een kleine salon gebouwd waar ik klanten kan ontvangen en hun kapsels mooi kan verzorgen.
 
Begin 2019 gaf ik mijn allereerste salontraining aan een team van enthousiaste kappers, super spannend natuurlijk! Ik merkte meteen dat ik hier echt ontzettend veel plezier in had. De maanden die volgden heb ik me gestort in het opzetten van uitgebreide groepscursussen, privétrainingen en salontrainingen. Dit liep meteen als een trein, en nog steeds… Wat ben ik daar ontzettend dankbaar voor! 
In 2020 kwam er nog een droom bij… een Hairdo by Mijntje Online Academy! In eerste instantie stond dit op mijn #goals lijstje voor over 2 jaar… Maar door alle lockdowns in die tijd is dit iets sneller gerealiseerd. Het was het namelijk niet meer mogelijk om de trainingen en cursussen live door te laten gaan. Maar heel veel van mijn cursisten zaten wel thuis, en hadden veel tijd om te oefenen en bij te leren. Daarom heb ik besloten om de Online Academy eerder op te zetten. Deze Academy bevat heel veel uitgebreide videotutorials en theorielessen om alle haarstylisten, bruidstylisten en kappers ook online ontzettend veel nieuwe technieken en kapsels te leren! 
In 2022 stroomden de aanvragen voor deze leeromgeving vanuit heel de wereld binnen, daarom zijn we in de zomer dat jaar gestart om de Online Academy wereldwijd beschikbaar te maken. Na maanden van ontwerpen, development en vertalen is het op 2 februari 2023 eindelijk zover! 
De Online Bridal Hair Academy gaat wereldwijd live!! 
 
Inmiddels hebben al heel veel mensen zich aangemeld! En wat zetten ze geweldige resultaten neer! Ik ben super trots!!
 
– X – Willemijn

Translate »